Milyen víztisztítót válasszak?

Milyen víztisztítót válasszak? Manapság egyre többen teszik fel maguknak ezt a kérdést. Egy saját, otthoni víztisztító előnye mára már nem kérdés, a sok érdeklődő számára. Tisztában vannak a kényelmi, egészségi, gazdaságossági, környezetvédelmi szempontokkal. Ugyanakkor a konkrét víztisztító berendezés kiválasztása, a döntéshez szükséges információ hiánya miatt, már nehézségeket okoz.

Az interneten sok egymásnak ellentmondó információval találkozhat, aki a víztisztítással kapcsolatban keresgél. Ezért aki egy kicsit is szeretne valóban jó döntést hozni a víztisztító vásárlása előtt, annak sok időt kell rászánnia, a megfelelő információk begyűjtéséhez.

7 + 1 Tipp az ideális víztisztító kiválasztásához!

Az alábbiakban adunk néhány tippet, nézőpontot, mely segítségül szolgálhat kiválasztani számodra a legideálisabb víztisztító berendezést. Ugyanis nincs jó vagy rossz víztisztító, csak olyan, ami a te igényednek, és elvárásaidnak a legmegfelelőbb.

Milyen víztisztítót válasszak: az elvárt vízminőség alapján

A legfontosabb, hogy eldöntsük, mennyire szeretnénk a vizünket megtisztítani? Mik azok a vízben található összetevők, melyeket feltétlen el szeretnénk távolítani a tisztítandó vízből. pl: klórt, rossz ízeket, kellemetlen szagokat, nehézfémeket, egyéb egészségre ártalmas anyagokat, hormon, és gyógyszermaradványokat.

1, Tipp: hozz döntést az általad elvárt vízminőségről

Milyen víztisztítót válasszak: víztisztítási technológia alapján

Különböző anyagoknak, a kiszűrésére, más, és más víztisztító eljárás a tökéletes megoldás. Mindegyik tisztítási módszernek megvannak a maga lehetőségei és korlátai. Különböző víztisztítók, különböző módszerrel végzik a tisztítást. Attól függően, hogy milyen szennyeződéseket, és milyen mértékben szeretnénk a vízből kiszűrni, érdemes a tisztítási módszert megválasztanunk.

pl: aktívszenes vízszűrők, ultra kapilláris rendszerű víztisztítók, fordított ozmózisos víztisztítók, UV fertőtlenítő fénnyel kezelés, vízdesztillálás

Az is előfordulhat, hogy akár több technológiát kell egyszerre alkalmaznunk, az elvárt vízminőség elérése érdekében.

2, Tipp: válasszuk ki, milyen szintű szűrést, milyen eljárással fogunk megvalósítani.

ide esetleg egy képet.

Milyen víztisztítót válasszak: az elhelyezés, beépítés alapján

Az adott víztisztító mekkora helyet foglal? Hol tudod a konyhában elhelyezni? Szükséges-e a működéséhez elektromos áram? Ha beépítésre kerül sor, mennyire bonyolult, vagy egyszerű a beépítése? Kell-e hozzá szakember, vagy egyszerűen megoldható az elhelyezés, beépítés?

pl: víztisztító kancsó, csapra szerelhető vízszűrő, pulton elhelyezhető víztisztító, pult alatti kivitel, egészházas víztisztító rendszerek, megoldások.

3, Tipp: válaszd ki a víztisztítót az elhelyezkedése alapján

Milyen víztisztítót válasszak: a tisztított víz mennyisége, és felhasználása szerint

Van, aki csak főzésre használt vizét szeretné tisztítani. Van, aki tisztított vizet szeretne inni is. Van, akinek a fürdés során, a bőrével érintkező klórral van elsősorban problémája. És van, aki az összes általa használt vizet szeretné, tisztítani, kezelni, kisebb, nagyobb mértékben.

4, Tipp: határozd meg, a tisztított vizet mire szeretnéd használni

Milyen víztisztítót válasszak: a költségek alapján

Érdemes fontolóra venni, hogy mennyi pénzt vagy hajlandó ebbe a projektbe belefektetni. Az elkövetkező kényelmedbe, finomabb, tisztább vizedbe, esetleges pénzügyi megtakarításodba, megtérülésedbe? A vízminőségének biztonságába, ezáltal az egészségedbe?

Nyílván való, hogy ez az összeg mindenkinél más, és más. Abban azért ne reménykedj, hogy egy olcsóbb 6.000,- 10.000,- Ft-os víztisztítóval, ugyan azt a vízminőséget, és vízmennyiséget fogod megkapni, mint amit egy ettől kicsit, vagy lényegesen drágább berendezéstől elvárhatsz!

  • víztisztító kancsó: 5.000,- 10.000,- Ft
  • különböző szénszűrős víztisztítók: 10.000,- től akár a több 100.000,- Ft- ig
  • ozmózis víztisztítók: 50.000,- Ft tól akár szintén a több 100.000,- Ft-ig
  • központi víztisztító: 20.000,- Ft tól, akár a sok 100.000,- Ft -ig

5, Tipp: határozd meg, mennyit tudsz, vagy mennyit szeretnél befektetni a víztisztító használatából nyert előnyökbe!

Milyen víztisztítót válasszak: az üzemeltetés, és fenntartás alapján

Minden víztisztítónak, vízszűrőnek vannak időszakos karbantartási költségei. A vízszűrő betétek nem egy életre szólnak. Időszakonként a szűrőket cserélni kell, a berendezést javasolt fertőtleníteni, és egy sor műveletet elvégezni, hogy biztos lehess abban, hogy valóban mindig tiszta vizet kapsz a víztisztító berendezésből.

6, Tipp: a döntésedhez, tudd meg a víztisztító későbbi éves fenntartási, és karbantartási költségét, és az ezzel kapcsolatos feladatokat, teendőket

Milyen víztisztítót válasszak: a víztisztító anyaga, és minősége alapján

Nagyon fontos, annak is utána járnod, vagy rákérdezned, hogy a víztisztítót milyen anyagból gyártották, Ki a gyártó? Mennyire ismert, mennyire elismert? Milyen minősítésekkel, és bevizsgálási engedélyekkel rendelkezik? Milyen szűrőbetétekkel van szerelve?

Mivel elsősorban a tisztított vizet főzésre, és ivásra használod majd, ezért fontos tudni, hogy a víz közvetlenül milyen anyagokkal találkozik, milyen anyagokkal érintkezik. pl: élelmiszeripari minőség, vagy ahhoz közeli

7, Tipp: lehetőleg, törekedj a minőségi anyagokból készült, és a különböző minősítésekkel, engedélyekkel rendelkező víztisztítót vásárolni

Ha mindezen információkat begyűjtötted, már biztos, hogy alapos, és megfelelő döntést tudsz hozni, hogy hosszútávon is elégedett víztisztító tulajdonos lehess!

7+1, Tipp: dönts, és vásárolj mielőbb a számodra leginkább megfelelő víztisztító berendezés közül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük